ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Time Icon 70’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 συσκευασίες σαρδέλες Αιγαίου πικάντικες TRATA

300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

4 καρότα, τριμμένα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα

1 λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σουρώνουμε. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με τις σαρδέλες στην κορυφή.