ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΥΡΟΥ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Time Icon 55’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 συσκευασίες γαύρος TRATA σε ελαιόλαδο

1 αγγουράκι

2 κλαδάκια σέλερι

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 γρ. μαγιονέζα

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μουστάρδα

Για τα κρακεράκια

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 γρ. αλεύρι ολικής αλέσης

130 γρ. νερό

30 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Σουσάμι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τον γαύρο. Κόβουμε το γαύρο σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το αγγουράκι και το σέλερι σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα κράκερς.

Για τα κρακεράκια

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό.  Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι σταθερή και να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη για 15′ στο ψυγείο. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με έναν πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό, πολύ λεπτό φύλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε κρακεράκια. Βρέχουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε την πάνω πλευρά με χοντρό αλάτι και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 περίπου λεπτά.