ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΦΑΚΕΣ, ΣΕΛΕΡΙ, ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 μεγάλο ρόδι

15 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί

200 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα

200 γρ. φακές βρασμένες

150 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο

100 γρ. κόκκινο κρεμμύδι ξερό σε κύβους

Θυμάρι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρόδι στη μέση. Πιάνουμε το ρόδι και αδειάζουμε τους σπόρους και τους χυμούς του ροδιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι του τόνου και ανακατεύουμε. Στο ίδιο μπολ βάζουμε τις φακές, τα φασόλια, το σέλερι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.