ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΓΟΠΥΡΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on ice (400γρ.)

200 γρ. αλεύρι

300 γρ. φαγόπυρο

1 φύλλο δάφνης

30 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

1 μεγάλη τομάτα σε κύβους

1 αγγουράκι, σε κύβους

2 μεγάλες πιπεριές σε κύβους

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για σάλτσα

1 κουτάλι της σούπας, ταχίνι

1 κουταλάκι του γλυκού, κρύο νερό

1 κουτάλι της σούπας, ξίδι

1 κουτάλι της σούπας, ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το βάζουμε να βράσει, μαζί με το δαφνόφυλλο. Σε 15 περίπου λεπτά θα είναι έτοιμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τις σαρδέλες καλά, τις αλατίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Λαδώνουμε λίγο ένα ταψάκι, βάζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά. Όταν το φαγόπυρο είναι έτοιμο, το ξεπλένουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τη σαλάτα. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με τα φιλέτα σαρδέλας στην κορυφή.