ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Time Icon 10’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 συσκευασίες (160γρ.) τόνος καπνιστός TRATA με λεμόνι και ρίγανη

1 μεγάλο μαρούλι

Για τα κρουτόν

4 φέτες ψωμί του τοστ

2 κ.σ. απο το λάδάκι του τόνου

Για τη σάλτσα

1/2 σκελίδα σκόρδο

4 φιλέτα αντζούγιας

4 σταγόνες Worcestershire sauce

3 κ.σ. μαγιονέζα

6 κ.σ. χυμός λεμονιού

4 κ.σ. από το λαδάκι του τόνου

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο (αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε)

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Πλένουμε το μαρούλι και το στεγνώνουμε καλά. Ετοιμάζουμε τα κρουτόν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε κύβους, ανακατεύουμε με δύο κουταλιές από το λαδάκι που κρατήσαμε, βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά μέχρι να έχουμε καλά ψημένα τραγανά κρουτόν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το σκόρδο, τα φιλέτα αντζούγιας, τη Worcestershire sauce, τη μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού στο μούλτι και αλέθουμε. Μετράμε 4 κουταλιές της σούπας από το λαδάκι του τόνου. Αν δε φτάσει συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε 4 κουταλιές της σούπας. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρουτόν και τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.