SALAD BOWL ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ

Time Icon 10’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος σε νερό TRATA

2 κούπες του τσαγιού ρύζι μπασμάτι (300γρ.)

1 λεμόνι, το χυμό του

2 πράσινα μήλα

4 μεγάλα καρότα

2 αγγουράκια

2 αβοκάντο ώριμα

16 αγγουράκια τουρσί

3 κ.σ. διάφοροι σπόροι (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος)

 

Για τη σάλτσα

100 γρ. ταχίνι

1 λεμόνι, το χυμό του

3 κ.σ. κρύο νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και τον αφήνουμε να στραγγίσει καλά σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό και το βράζουμε σε 900γρ. αλατισμένο νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 12 περίπου λεπτά, σε μέτριας έντασης φωτιά. Όταν ο χρόνος αυτός περάσει, θα έχουν μείνει κάποια υγρά. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Τα υγρά θα έχουν απορροφηθεί σε δέκα περίπου λεπτά και θα έχουμε ένα ωραίο σπυρωτό ρύζι. Στύβουμε το λεμόνι και βάζουμε το χυμό του σε ένα μπολ. Γεμίζουμε με κρύο νερό. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το νερό και το λεμόνι. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φέτες.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Σερβίρουμε τη σαλάτα. Βάζουμε τέσσερα πιάτα και μοιράζουμε το ρύζι. Βάζουμε τα αγγουράκια, τα καρότα, τα αβοκάντο, τα μήλα, τους σπόρους, τα αγγουράκια τουρσί και τον τόνο πάνω στο ρύζι. Με ένα κουτάλι ραντίζουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.