ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Time Icon 70’
Plates Icon 6
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 (160 γρ.) τόνο καπνιστό πικάντικο TRATA

6 χρωματιστές πιπεριές

150 γρ. φέτα

1 κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες (φρέσκιες ή κονσέρβα) κομμένες καρέ

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Βάζω τις πιπεριές πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τις ψήνω στους 180ºC στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Τις βγάζω, τις αφήνω να κρυώσουν 10 λεπτά, τις ξεφλουδίζω, αφαιρώ το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβω σε λωρίδες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, στραγγίζω το λάδι από τον πικάντικο καπνιστό τόνο, βάζω μέτρια-δυνατή ένταση σοτάρωντας το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και αφήνω για άλλο 1 λεπτό (διαφορετικά μπορώ να βάλω ολόκληρη τη σκελίδα, να βράσω τη σάλτσα και να την αφαιρέσω στο τέλος).

Ρίχνω τις ντομάτες, το αλάτι, το βασιλικό, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια ένταση (αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό).

Προσθέτω τις πιπεριές, το ξύδι, τον πικάντικο καπνιστό τόνο και τη φέτα που θρυμματίζω μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύω, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω για άλλα 10 λεπτά να βράσει. Σερβίρω μαζί με φρέσκο ψωμί.