ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 8
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

300 γρ. (2 1/2) κούπες) βρασμένα ρεβύθια

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο

1/2 κ.γ. κάρυ

1/2 κ.γ. πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

Για το ψήσιμο

2 κούπες φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα ταχίνι

2 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης

1 λεμόνι, το χυμό του

1 κ.σ. κρύο νερό

Για το σερβίρισμα

Φύλλα πράσινης σαλάτας

Κρεμμύδι τουρσί

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Περνάμε τα ρεβύθια από το μούλτι. Δεν θέλουμε να κάνουμε πουρέ αλλά να τα χοντροκόψουμε. Βάζουμε τα ρεβύθια, το λαδάκι του τόνου, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το κάρυ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε σε κεφτέδες. Θα πρέπει να είναι ‘πατημένοι’ παρά σφαιρικοί για να ψηθούν πιο γρήγορα. Τους περνάμε από τη φρυγανιά και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 περίπου λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να τηγανίσουμε τους ρεβυθοκεφτέδες. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα φυτικό λάδι σε θερμοκρασία 160ºC.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταχίνι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Σερβίρουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε φύλλα σαλάτας. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα ταχίνι και κρεμμύδι τουρσί.