QUICHE LORRAINE ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 70’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Για τη γέμιση

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

4 πράσα

Αλάτι και πιπέρι

4 κ.σ. νερό

200 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες

2 αβγά

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Λίγο μοσχοκάρυδο

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για τη ζύμη (μια φόρμα 25 εκ.)

150 γρ. βούτυρο κρύο

275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό, ο κρόκος

50 γρ. κρύο νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά

Ραπανάκια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα πράσα, το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν και να γίνουν γλυκά. Θα χρειαστεί να περάσουν 10 περίπου λεπτά. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον τόνο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους. Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τον κρόκο του αβγού, το κρύο νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Με γρήγορες κινήσεις ζυμώνουμε σε μια σφιχτή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο λίγο πιο μεγάλο από τη φόρμα. Μεταφέρουμε το φύλλο στη φόρμα και στρώνουμε με τα δάχτυλα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το μείγμα με τον τόνο (και το πράσο που ετοιμάσαμε) και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τη φόρμα με τη ζύμη από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι η τάρτα να ψηθεί καλά και να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και ραπανάκια στο πλάι.