ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA

400 γρ. κουνουπίδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

5 γρ. πάπρικα καπνιστή

Αλάτι και πιπέρι

Άνηθος ψιλοκομμένος

Δύο σχοινόπρασα ψιλοκομμένα

Για τη μαγιονέζα

50 γρ. μαγιονέζα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

10 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος

5 γρ. χυμός lime

Για το σερβίρισμα

8 φέτες ψωμί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το κουνουπίδι σε φέτες 2 εκατοστών. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι του τόνου, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Με ένα πινέλο πασπαλίζουμε το κουνουπίδι με το μίγμα αυτό. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 18 περίπου λεπτά. Το κουνουπίδι θα πρέπει να είναι μαλακό. Πασπαλίζουμε με άνηθο και σχοινόπρασο.

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ.

Σερβίρουμε το ψητό κουνουπίδι με τον τόνο από πάνω, τη μαγιονέζα στο πλάι και το φρυγανισμένο ψωμί.