ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on ice (400γρ.)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό του

Λίγη ρίγανη ξερή

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

200 γρ. καρότα

200 γρ. κόκκινο λάχανο

1 κρεμμύδι

2 πιπεριές

2 κρεμμυδάκια

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα

1/2 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε τις σαρδέλες με το μείγμα του ελαιολάδου, μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι οι σαρδέλες να ψηθούν καλά.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Τρίβουμε τα καρότα στο μούλτι. Κόβουμε το λάχανο ψιλό. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Ανακατεύουμε με τη σαλάτα.

Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες μπορούμε να σερβίρουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και σερβίρουμε με τις σαρδέλες στην κορυφή.