ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on Ice (400γρ)

300 γρ. κολοκύθα

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ρόκα

Δυόσμος

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με ενα peeler, καθαρίζουμε τη φλούδα της κολοκύθας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε μερικές φέτες κολοκύθας.

Παίρνουμε τα φιλέτα σαρδέλας και τα βγάζουμε από τη συσκευασία τους χωρίς να τα αποψύξουμε. Τα ακουμπάμε πάνω στις φέτες κολοκύθας. Καλύπτουμε τις σαρδέλες με τις υπόλοιπες φέτες. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180ºC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να ψηθεί καλά. Οι σαρδέλες θα πρέπει να είναι μαλακές και ζουμερές.

Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας, δυόσμο και ελαιόλαδο.