ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 συσκευασίες (160γρ) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ TRATA

400 γρ. πιπεριές

2 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. καρύδια

30 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

2 ντομάτες ώριμες

Φρέσκος δυόσμος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200℃. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο λάδι που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε τις πιπεριές με το λαδάκι του τόνου, στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και η φλούδα τους να σκάσει. Θα χρειαστούν είκοσι περίπου λεπτά.

Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με το ξύδι. Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες προσθέτουμε το μίγμα με τα καρύδια και το ξύδι και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε.

Φρυγανίζουμε το ψωμί. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε ως εξής: σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε μερικές φέτες ντομάτας, τις πιπεριές, τον τόνο καπνιστό με λεμόνι και ρίγανη TRATA και δυόσμο.

Tip! Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις πιπεριές σε μεγαλύτερη ποσότητα. Θα τις φυλάξουμε σε μεγάλα βάζα με ελαιόλαδο, ξύδι και μυρωδικά.