ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 50’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά
1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
400 γρ. πράσα
100 γρ. νερό
Αλάτι και πιπέρι
50 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. σέλινο
100 γρ. κάστανα
50 γρ. σταφίδες
100 γρ. ρύζι καρολίνα
1 λεμόνι, το χυμό του
50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για να μαγειρέψουμε.
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε το πράσο σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Καθαρίζουμε τα κάστανα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, προσθέτουμε το νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό μέχρι το πράσο να μαλακώσει. Θα πρέπει να είναι γλυκό και διάφανο. Προσθέτουμε το λαδάκι του τόνου, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σέλινο, τα κάστανα και τις σταφίδες. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει ζωηρά για είκοσι περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε για είκοσι ακόμη λεπτά, μέχρι να ρύζι να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον τόνο Trata στην κορυφή.