ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 10’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ TRATA

200 γρ. πράσινη σαλάτα

2 μέτριες τομάτες

1 ώριμο αβοκάντο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος)

30 γρ. από το λαδάκι του τόνου

30 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ξίδι από λευκό κρασί

1 λεμόνι, το χυμό του

1 κ.γ. μέλι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για  να φτιάξουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα μπολ βάζουμε το λαδάκι του τόνου,το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμεμέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τις τομάτες σε φέτες. Κάνουμε το ίδιο με το αβοκάντο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον τόνο στην κορυφή. Σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμί.