ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ TRATA ON ICE

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)

200 γρ. Αλεύρι

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ

800 γρ. Γλυκοπατάτες

200 γρ. Πατάτες

4 κ.σ. Ελαιόλαδο

Λίγο καπνιστή πάπρικα

1 Λεμόνι, το χυμό του

Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τις σαρδέλες καλά, τις αλατίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο. Αν δεν έχουμε κάνουμε τον πουρέ μας με ένα πιρούνι ή με το μούλτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ το φούρνο. Μοιράζουμε τον πουρέ στα πιάτα. Σερβίρουμε με τις σαρδέλες στην κορυφή και τα φρέσκα μυρωδικά που προτιμούμε.

 

Tip! Αν θέλουμε έναν απόλυτα βελούδινο πουρέ, τον περνάμε απ’ το μούλτι.