ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ , ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πάστα κάρι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250γρ. ρύζι μπασμάτι

550γρ. ζεστός ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό

200γρ. καλαμπόκι κονσέρβα

200γρ. αρακάς

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου, το ελαιόλαδο, το κάρι και αφήνουμε για λίγο μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ξεπλένουμε το ρύζι.

Προσθέτουμε (στην κατσαρόλα με την πάστα κάρι) το ζεστό ζωμό, το καλαμπόκι, τον αρακά και το ρύζι. Όταν έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέρα και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά εκτός φωτιάς.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά και τον τόνο στην κορυφή.