ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΟ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 κονσέρβες μοσχοχτάποδο TRATA
5-6 πατάτες
15-20 τοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τα φύλλα τους
1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φυλλαράκια)
1/2 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. ξίδι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν, περίπου 30΄. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1’ κι αμέσως μετά τραβάμε τις ξεφλουδίζουμε εύκολα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, τα τοματίνια τσέρι το μαϊντανό και δύο συσκευασίες μοσχοχτάποδo TRATA.

Ανακατεύουμε καλά σ’ ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξίδι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα αλατοπιπερώνοντας ταυτόχρονα. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει και σερβίρουμε αμέσως μετά.