ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) καπνιστός τόνος πικάντικος TRATA

500 γρ. ζυμαρικά

300 γρ. ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο

Φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

100 γρ. κουκουνάρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το λάδι του τόνου, τα σκόρδα ολόκληρα με τη φλούδα και το θυμάρι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Τα ντοματίνια θα πρέπει να μαλακώσουν και η φλούδα τους να καεί ελαφρά. Το σκόρδο θα πρέπει να είναι μαλακό και υγρό.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι και αφήνουμε για λίγο ακόμη στη φωτιά, μέχρι το κουκουνάρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σβήνουμε τη φωτιά.

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε με μία λαβίδα στο τηγάνι με τα ψητά ντοματίνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.