ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

500 γρ. Ζυμαρικά

Για τη σάλτσα

200 γρ. Κόκκινες ψητές πιπεριές

50 γρ. Ελιές

1 Σκελίδα σκόρδο

50 γρ. Άνηθος ψιλοκομμένος

30 γρ. Ελαιόλαδο

30 γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 Λεμόνι το ξύσμα του

Ελιές

Άνηθος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αλέθουμε στο μούλτι τις πιπεριές, τις ελιές, το σκόρδο και τον άνηθο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή, ξύσμα λεμονιού και άνηθο.