ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

2 συσκευασίες (160 γρ) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ TRATA με ΛΕΜΟΝΙ και ΡΙΓΑΝΗ
200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
150 γρ. κολοκυθάκια
150 γρ. παντζάρια βρασμένα
100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
100 γρ. ελιές μαύρες σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος)
100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σως

30 γρ. από το λαδάκι του τόνου
30 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ξίδι
1 λεμόνι, το χυμό του
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Προσέχουμε να μαλακώσουν χωρίς να «σκάσουν». Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ίσα να μαλακώσουν. Τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε φέτες τα παντζάρια. Ανοίγουμε τους τόνους, τους στραγγίζουμε και κρατάμε το λαδάκι τους. Στη σαλατιέρα, βάζουμε τα φασόλια, τα κολοκυθάκια, τα παντζάρια, τις πιπεριές, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τα υλικά της σως στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία
ωραία σάλτσα. Στη σαλατιέρα, βάζουμε τα φασόλια, τα κολοκυθάκια, τα παντζάρια, τις πιπεριές, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον τόνο.