ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία (διπλέτα) καπνιστός τόνος πικάντικος TRATA

500 γρ. ζυμαρικά

300 γρ. τοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο

2 δαφνόφυλλα

Αλάτι και πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

Φρέσκος άνηθος

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα τοματίνια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τοματίνια, το λάδι του τόνου, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο ολόκληρο, όπως είναι, με τη φλούδα του χωρίς να το κόψουμε. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 15 περίπου λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Τα τοματίνια θα πρέπει να μαλακώσουν και η φλούδα τους να καεί ελαφρά. Βγάζουμε το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα τοματίνια για είκοσι λεπτά σε δυνατό φούρνο. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε με μία λαβίδα στο τηγάνι με τα ψητά τοματίνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον τόνο και τον άνηθο στην κορυφή.