ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ

Time Icon 55’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 συσκευασίες σαρδέλα TRATA πικάντικη

1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

Μπούκοβο γλυκό ή πικάντικο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Περνάμε τις φέτες του ψωμιού από το γκριλ ή μια φρυγανιέρα να ψηθούν καλά. Όταν ψηθούν τις κόβουμε σε κύβους. Κρατάμε στο πλάι για το σερβίρισμα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το πιπέρι και τις σαρδέλες. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Θα πρέπει να μην έχουν μείνει καθόλου υγρά. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μερίδες και σερβίρουμε με τα κρουτόν στην κορυφή.