ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

 

Υλικά για 4 άτομα

 

1 κονσέρβα χταπόδι σε ελαιόλαδο TRATA

500 γρ. λιγκουίνι

50 γρ. άνηθος

50 γρ. δυόσμος

50 γρ. μαϊντανός

2 κρεμμυδάκια

1 σκελίδα σκόρδο

1 λεμόνι, το χυμό του

30 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Θα ανακατέψουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε το χταπόδι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε το λαδάκι στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ χωρίς να τα στραγγίσουμε Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε με το χταποδάκι στην κορυφή.