ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 70’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Για τον κιμά από φακές

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

200 γρ. φακές

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 πιπεριές, ψιλοκομμένες

Αλάτι και πιπέρι

500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

2 φύλλα δάφνης

12 λαζάνια (φύλλα)

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βράζουμε τις φακές για 10 περίπου λεπτά σε αλατισμένο νερό. Θα πρέπει να είναι μαλακές αλλά να μην διαλύονται. Τις στραγγίζουμε από τα νερά τους. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι (ή μία κατσαρόλα με καπάκι) για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι του τόνου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τις πιπεριές, αλατίζουμε, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, τις βρασμένες φακές και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τα λαζάνια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι 20×25 για να ετοιμάσουμε τα λαζάνια. Βάζουμε δύο κουταλιές από τον κιμά φακής που ετοιμάσαμε και στρώνουμε μια διπλή στρώση από λαζάνια. Στρώνουμε τον μισό κιμά, μία στρώση από λαζάνια και τον υπόλοιπο κιμά. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.