ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 45’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2 πλέτα) τόνο καπνιστό TRATA

200γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300γρ. κριθαράκι

100γρ. λευκό κρασί

250γρ. τριμμένη ντομάτα

1200γρ. ζεστό νερό

Φρέσκα μυρωδικά

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι για το μαγείρεμα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε.

Βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) και το κρεμμύδι στο σκεύος που χρησιμοποιούμε, αλλατίζουμε και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Θα χρειαστούν 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 17 περίπου λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.