ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Time Icon 15’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ TRATA

1 lime το ξύσμα και το χυμό του

400 γρ. καρότα βιολογικής καλλιέργειας σε διάφορα χρώματα

200 γρ. σέλερι

50 γρ. μαγιονέζα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

30 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη

30 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Ανακατεύουμε με το χυμό και το ξύσμα lime. Θα χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα αυτή στο σερβίρισμα. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σέλερι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα τόνου. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, την κάπαρη και τον άνηθο. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε λίγη από την κρέμα τόνου στη βάση του πιάτου. Πάνω της σταθεροποιούμε τα καρότα. Ακουμπάμε το σέλερι στο πλάι. Ραντίζουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε με το λάδι του τόνου. Σερβίρουμε με κουλούρι Θεσσαλονίκης.