ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 1ω 15’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 πακέτο (500 γρ.) κοχυλάκια

200 γρ. μανιτάρια λευκά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαράκι δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι για το μαγείρεμα. Ετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια πετσέτα, βγάζουμε τη φλούδα τους αν είναι σκληρή και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι του τόνου και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, όπως είναι χωρίς να το κόψουμε και αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον καπνιστό τόνο και σερβίρουμε.