ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΥΡΟΥ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title
Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
200 γρ. σουσάμι
Για την σως
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. μαγιονέζα
1 κ.γλ. μουστάρδα
Για το σερβίρισμα
Κουλούρια Θεσσαλονίκης – μπαστούνια
Φύλλα πράσινης σαλάτας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον γαύρο. Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωμάτιου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τα στεγνώνουμε καλά. Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αβγά χτυπημένα με λίγο νερό και στο τρίτο το σουσάμι. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Περνάμε το γαύρο από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το σουσάμι. Φροντίζουμε να πανάρουμε καλά τα φιλέτα γαύρου. Ακουμπάμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι ο γαύρος να ψηθεί καλά. Ετοιμάζουμε την σως. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας. Κόβουμε τα κουλούρια στη μέση. Απλώνουμε την σως και στα δυο κομμάτια. Από πάνω βάζουμε τα φύλλα της σαλάτας και τον γαύρο. Κλείνουμε με το καπάκι. Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!