ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ

Time Icon 45’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για ένα μικρό ταψί 25×35

1 συσκευασία γαύρος Αιγαίου σε ελαιόλαδο TRATA

1 συσκευασία γαύρος Αιγαίου σε φυτικό λάδι TRATA

1 συσκευασία γαύρος Αιγαίου πικάντικος TRATA

2 αυγά

120 γρ. γάλα 2%

80 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το ταψί

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

500 γρ. κολοκυθάκια

Φρέσκος βασιλικός

Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

Κόβουμε ένα κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες. Θα κρατήσουμε τις φέτες αυτές για τη διακόσμηση. Κόβουμε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’το μούλτι. Θέλουμε να τα κόψουμε χοντρά, δεν πρέπει να τα κάνουμε πουρέ. ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τον χυλό που ετοιμάσαμε. Θα έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.

Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα. Βάζουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που προετοιμάσαμε, το στρώνουμε με ένα κουτάλι, βάζουμε πάνω πάνω τις φέτες κολοκυθιού που κρατήσαμε και φύλλα βασιλικού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC για 40 λεπτά ή μέχρι η πίτα να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Όταν ψηθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με τον γαύρο στην κορυφή.