ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΑΥΡΟ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 κονσέρβες γαύρος Αιγαίου πικάντικος TRATA

400 γρ. μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες στη μέση

2 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα φύλλα τους

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. αγγουράκι τουρσί σε φέτες

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. μουστάρδα

1 λεμόνι, το χυμό του

4 κ.σ. μαγιονέζα

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την πατατοσαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αγγουράκι τουρσί και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πατατοσαλάτα σε μερίδες και σερβίρουμε με τον πικάντικο γαύρο στην κορυφή.