ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

200 γρ. χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

100 γρ. πουρές πατάτας σε σκόνη

1 αβγό

200 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

4 κ.σ. από το λάδι του τόνου

Αλάτι και πιπέρι

200 γρ. πράσινη σαλάτα

1 αγγουράκι σε λωρίδες

10 ραπανάκια σε φέτες

Για τα σερβίρισμα

4 κ.σ. μαγιονέζα

Λίγος χυμός λεμονιού

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανοίγουμε την κονσέρβα και κρατάμε το λαδάκι του τόνου. Καθαρίζουμε το ψωμί – θα χρησιμοποιήσουμε μόνο την ψίχα. Το κόβουμε σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με νερό. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ζυμώσουμε. Βάζουμε στο μπολ το ψωμί, το κρεμμυδάκι, τον πουρέ πατάτας, το αβγό, τον τόνο και λίγο από το λαδάκι τους τόνου.

Ζυμώνουμε λίγο μέχρι να έχουμε μία σταθερή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε τη ζύμη για δέκα λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 15 περίπου λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τηγανίσουμε. Η ιδανική θερμοκρασία τηγανίσματος είναι στους 170ºC.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ξύδι, το λάδι του τόνου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Βάζουμε στο ίδιο μπολ τη σαλάτα, το αγγουράκι, τα ραπανάκια και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα για το σερβίρισμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, μπορούμε να σερβίρουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια στην κορυφή.