ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου TRATA on ice (400 γρ.)

1 μικρό κουνουπίδι

3/4 κούπας ελαιόλαδο

4 κ.σ. ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. κάρυ

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

3 κ.σ. ξύδι λευκό

9 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

2 αγγουράκια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κούπα διάφορα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, βασιλικός, άνηθος, δυόσμος) κτλ.

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε, στεγνώνουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι και στο άλλο το γαύρο. και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, στους 180°C. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε το γαύρο και ψήνουμε για άλλα 15 περίπου λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα αγγουράκια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και στεγνώνουμε τα μυρωδικά μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα τους ολόκληρα. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος μοιράζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε με τη σαλάτα και την σάλτσα της στο πλάι.