ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)

100 γρ.ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. πράσινο κρεμμυδάκι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

100 γρ. λευκό κρασί

4 κλωνάρια δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα 1 λεμόνι σε φέτες

Μπούκοβο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο στο τηγάνι και ανάβουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και περιμένουμε να αρχίσει να αφρίζει. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν. Προσθέτουμε το γαύρο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρασί να εξατμιστεί και ο γαύρος να ψηθεί καλά. Κάπου τότε θα πρέπει να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Σερβίρουμε το γαύρο με φρέσκο χυμό λεμονιού και μπούκοβο.