ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ

Time Icon 15’
Plates Icon 2
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 κονσέρβες γαύρο Αιγαίου TRATA ριγανάτο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

2 κουταλιές μουστάρδα

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1/2 πιπεριά chili ψιλοκομμένη

200 γρ. baby σπανάκι

4 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί φρυγανισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.

Σοτάρετε το baby σπανάκι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι στο οποίο έχετε καρφώσει την 1 σκελίδα σκόρδο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν το baby σπανάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε πάνω στο χωριάτικο ψωμί.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά chili σε φέτες.

Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το chili, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε τον ριγανάτο γαύρο και ανακατεύετε προσεκτικά να δέσει ο γαύρος με την σάλτσα.

Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και μοιράζετε τον ριγανάτο γαύρο με την σάλτσα πάνω στις μπρουσκέτες και σερβίρετε.