ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)

700 γρ. αλάτι χοντρό

1 αβγό, το ασπράδι του

50 γρ. νερό

Για τη μαγιονέζα

200 γρ. μαγιονέζα

30 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το σερβίρισμα

200 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο

200 γρ. ρόκα

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το ασπράδι και το νερό. Θα πρέπει να έχουμε την υφή χοντρής άμμου. Σε ένα ταψί στρώνουμε λίγο από το αλάτι. Ανοίγουμε τη συσκευασία και βγάζουμε τα φιλέτα, όπως είναι χωρίς να τα αποψύξουμε. Τα ακουμπάμε πάνω στο αλάτι. Στρώνουμε το υπόλοιπο αλάτι τριγύρω, στρώνοντάς το με το χέρι μας.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά. Για να σερβίρουμε σπάμε την κρούστα με τη λαβή ενός πιρουνιού. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε τα φιλέτα γαύρου με τη σαλάτα και τη μαγιονέζα στο πλάι.