ΓΑΥΡΟΣ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

1 κ.γ. ρίγανη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Για τον πουρέ

800 γρ. πατάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό του

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε το γαύρο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15′ ή μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Βράζουμε τις πατάτες όπως είναι με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος τον βγάζουμε απο το φούρνο. Μοιράζουμε τον πουρέ στα πιάτα. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και τον γαύρο στην κορυφή.