ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA ON ICE (400 γρ.)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό του

Λίγη ρίγανη ξερή

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

200 γρ. ρεβύθια βρασμένα

200 γρ. λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο

10 ραπανάκια ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 αβοκάντο σε φέτες

1 αγγουράκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τις σαρδέλες με το μείγμα του ελαιολάδου, μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι σαρδέλες να ψηθούν καλά.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ε΄να μεγάλο μπολ βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε τα ρεβύθις, το λάχανο, τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το αγγουράκι και ανακατεύουμε. Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος μπορούμε να σερβίρουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα, βάζουμε στην κορυφή τον γαύρο και σερβίρουμε.