ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΧΥΜΟ LIME ΜΕ ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασί φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

400 γρ. νερό

2 lime, το ξύσμα και τον χυμό τους

50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

30 γρ. χυμός lime

90 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. κόλιανδρος ξερός τριμμένος

Αλάτι

20 γρ καρότα τριμμένα

200 γρ. λάχανο κόκκινο τριμμένο

Φρέσκος βασιλικός

50 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν βράσει, βάζουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε για 5-6 περίπου λεπτά. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το χυμό lime, το ξύσμα και το ελαιόλαδο. Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος, πιάνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τον μεταφέρουμε στο σκεύος με το lime και το ελαιόλαδο. Τον αφήνουμε εκεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό lime, το ελαιόλαδο, το κόλιανδρο και το αλάτι. Προσθέτουμε τα καρότα και το λάχανο και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τον βασιλικό.

Σερβίρουμε στα πιάτα τη σαλάτα και βάζουμε τον γαύρο στην κορυφή. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.