ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Time Icon 50’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

400γρ. πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

100γρ. λευκό κρασί

Ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το μίγμα της μουστάρδας που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν προσθέτουμε το γαύρο, ανακατεύουμε ελαφρά, απλώνουμε τις ντομάτες από πάνω και αφήνουμε να ψηθούν μαζί με τις πατάτες για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά στην κορυφή.