ΓΑΥΡΟΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένο γαύρο φιλέτο TRATA on ice (400 γρ.)

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

4 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

Αλάτι και πιπέρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ξύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον γαύρο και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε τον γαύρο σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 17 περίπου λεπτά ή μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαΙντανό.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι.