ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Time Icon 45’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Αιγαίου TRATA on Ice (400 γρ.)

100 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

1 λεμόνι, το ξύσμα του

6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Μερικά φύλλα φρέσκος βασιλικός

Για το σερβίρισμα

2 κολοκυθάκια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μερικές σταγόνες λεμονιού

Φρέσκα μυρωδικά

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, την φρυγανιά, τον βασιλικό στο μούλτι και τα αλέθουμε. Θα πρέπει να έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.

Βάζουμε τα φιλέτα στο σκεύος που ετοιμάσαμε (με τη λαδόκολλα). Βάζουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα γαύρου και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν και να έχουν μια ωραία τραγανή κρούστα.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα για το σερβίρισμα. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε.

Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα, μοιράζουμε τα κολοκυθάκι στα πιάτα, συμπληρώνουμε φρέσκα μυρωδικά, τα φιλέτα γαύρου και σερβίρουμε.