ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on Ice (400γρ.)

150 γρ. αλεύρι

1 αβγό

30 γρ. νερό

150 γρ. φρυγανιά

5 γρ. πάπρικα καπνιστή

5 γρ. σκόρδο σε σκόνη

Για την κρέμα παντζάρι

100 γρ. παντζάρι βρασμένο

200 γρ. μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα

Ρόκα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Στρώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με μία λαδόκολλα. Αφήνουμε το γαύρο σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Θέλουμε να είναι αρκετά μαλακός για να τον κόψουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το γαύρο σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αβγό και το νερό και ανακατεύουμε. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, το σκόρδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε.

Περνάμε το πρώτο κομμάτι γαύρου από το αλεύρι, μετά από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά. Από όλες τις πλευρές, θα πρέπει να το καλύψουμε πολύ καλά. Ακουμπάμε το κομμάτι στο ταψί και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα άλλα τρία κομμάτια.

Ψήνουμε στους 180ºC για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να έχουμε μία ωραία χρυσή κρούστα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα παντζάρι. Περνάμε όλα τα υλικά από το μούλτι μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Σερβίρουμε με την κρέμα παντζάρι και φύλλα ρόκας στο πλάι.