ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

400γρ. πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό του

Ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τις πατάτες και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν προσθέτουμε το γαύρο, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να ψηθούν μαζί με τις πατάτες για 15 περίπου λεπτά.