ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΡΙΤΑΜΑ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice

20 γρ. Eλαιόλαδο

10 γρ. Kαπνιστή πάπρικα

5 γρ. Kύμινο

5 γρ. Kάρι

 

Για τη μαγιονέζα

100 γρ. Μαγιονέζα

100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

Φρέσκος άνηθος

 

Για το σερβίρισμα

8 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες στη μέση

100 γρ. Κρίταμα

Μερικά αγγουράκια κομμένα στη μέση

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο και το κάρι Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο. Τα φιλέτα δεν θα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός.

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, σε ένα μπολ. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σε κάθε κομμάτι ψωμιού βάζουμε λίγη μαγιονέζα, τον γαύρο, άνηθο και κρίταμα.