ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice

200 γρ. ρύζι καρολίνα

400 γρ. βραστό νερό

1 κόκκινη πιπεριά

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα

Αλάτι και πιπέρι

1 δαφνόφυλλο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος με διαστάσεις 20×30 εκ. για να ψήσουμε το φαγητό στο φούρνο. Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να τρέχει διαυγές. Περνάμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τη ντομάτα από το μπλέντερ. Βάζουμε στο σκεύος το ρύζι, τα τριμμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το βραστό νερό και βάζουμε στο φούρνο. Αφήνουμε στους 220ºC για 15 λεπτά. Όταν ο χρόνος αυτός περάσει, βγάζουμε το ταψάκι και απλώνουμε στην επιφάνεια του ρυζιού τα φιλέτα γαύρου. Βάζουμε ξανά το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 15 ακόμη λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και οι γαύροι να ψηθούν. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκα μυρωδικά και…

Kαλή μας όρεξη!