ΦΑΒΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΟ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Time Icon 45’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά για 4 άτομα

2 συσκευασίες μοσχοχτάποδο πικάντικο TRATA

250 γρ. φάβα

1 λίτρο νερό

1 κρεμμύδι μεγάλο σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

Άνηθος

Ελαιόλαδο

Χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα σε τρεχούμενο νερό. Θα πρέπει το νερό να τρέχει διαυγές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει. Τότε στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το νερό. Λογικά θα μας έχει μείνει μια περίπου κούπα. Αλατίζουμε τη φάβα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν η φάβα κρυώσει, την περνάμε από το μούλτι σε πουρέ. Μπορούμε να την αλέσουμε καλά, να γίνει βελούδινη ή να αφήσουμε κάποια κομμάτια μέσα. Μοιράζουμε την φάβα στα πιάτα. Προσθέτουμε το μοσχοχτάποδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.