ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Time Icon 1ω 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

2 συσκευασίες (160 γρ.) τόνος καπνιστός TRATA με λεμόνι και ρίγανη

400 γρ. φασόλια λευκά

1500 γρ. νερό

1 λεμόνι, το χυμό του

Αλάτι και πιπέρι

200 γρ. καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν. Τα φρέσκα λευκά φασόλια δεν χρειάζονται προετοιμασία. Τα μεγαλύτερα σε μέγεθος όσπρια θα πρέπει να τα αφήσουμε να φουσκώσουν σε κρύο νερό, από βραδίς.

Στραγγίζουμε τα φασόλια, προσθέτουμε λίγο από το λαδάκι του τόνου, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα καρότα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα στη μέση. Αν τα καρότα είναι μεγάλα μπορούμε να τα κόψουμε μία ακόμη φορά. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα και το κρεμμύδι με λίγο από το λαδάκι του τόνου. Περνάμε τα λαχανικά από το τηγάνι. Θα πρέπει να τα ακουμπήσουμε στο τηγάνι και να μην τα κουνήσουμε. Όταν είναι έτοιμα από τη μία πλευρά τα γυρνάμε με μία λαβίδα από την άλλη. Αλατίζουμε και σβήνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε στα πιάτα και πάνω τους βάζουμε τα ψητά λαχανικά. Βαζουμε τον τόνο στην κορυφή. Συμπληρώνουμε με φρέσκα μυρωδικά.