ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 80’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

600 γρ. φασολάκια καθαρισμένα

2 πατάτες σε κύβους

4 καρότα σε φετούλες

500 γρ. τριμμένη ντομάτα

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 ματσάκι ψιλοκομμάνο δυόσμο (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε μια άνετη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. θα χρειαστεί να περάσουν δέκα περίπου λεπτά. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες, τα καρότα, την τριμμένη ντομάτα, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για σαράντα περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, τα μυρωδικά και αφήνουμε για δέκα ακόμη λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.