ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΕΛΙΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ TRATA

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

Υλικά

2 συσκευασίες (160γρ) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
1 λεμόνι το χυμό του
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. φασολάκια
300 γρ. ντοματίνια
80 γρ. ελιές
Φρέσκος βασιλικός
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του σε ένα μεγάλο μπολ. Στο μπολ αυτό βάζουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ακόμα.
Είκοσι περίπου λεπτά είναι αρκετά. Τα στραγγίζουμε και όπως είναι ζεστά τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Βάζουμε το ντοματίνια στο μπολ με τα φασολάκια, προσθέτουμε τις ελιές και το βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως με τον τόνο στην κορυφή και φέτες λεμονιού στο πλάι.